Wat 529 mensen zeggen over Posthoorn
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Voortreffelijk geluncht. Verfijnde smaakcombinaties en prachtige borden. Heerlijk wijnarrangement met gezellige uitleg (prijs naar mijn mening wel ietsje aan de hoge kant). Sympathieke en oplettende bediening, niet opdringerig of teveel aanwezig. "Lagom" = Zweeds voor just right. Het was een heerlijke, ontspannen zondagmiddag. Absoluut voor herhaling vatbaar!
Een onverwacht genoegen, op alle fronten
Wat was dat lekker en dan al die tussen gerechtjes en amuses en wat een huiswijn, het was een feestje!
Heerlijk gegeten. Zalm met watermeloen en andere verrassende combinaties. Fraaie inrichting met vriendelijke, attente bediening. We waren al een tijdje niet meer geweest, maar alles was nog altijd even perfect.
We werden prettig ontvangen in de herenkamer. Parkeren in het weekend was mogelijk vraag me af of dat door de week ook zo is. Als revaren restaurantbezoekers stelden wij vast dat het menu verrassend en bijzonder smakelijk was. De bediening was soepel en klantvriendelijk.
We gaan zakelijk zeker een keer langs.
Plattegrond Alle restaurants in Monnickendam e.o.
Over Posthoorn
Keuken: Frans
Hotel Posthoorn bevindt zich in historische centrum van Monnickendam vlakbij de toeristische dorpen Marken en Volendam en slechts een kwartier rijden van Amsterdam. Het hotel is gevestigd in een rijksmonument; een schitterend gerestaureerd pand uit de 17e eeuw en sinds 1881 een begrip bij levensgenieters.
Restaurant Posthoorn grenst aan een prachtige veranda en monumentale binnentuin, waar je zomers kunt genieten van een aperitief en daarna aansluitend dineren in een ingetogen, modern klassiek ingerichte omgeving met een internationale sfeer.
De Franse keuken wordt geleid door chef Jeroen Bavelaar. Hij behoort tot de nieuwe generatie topchefs in Nederland. Na een imposante carrière bij verschillende restaurant en rechterhand van toppers als Jonnie Boer en Lucas Rive, werkt hij sinds 2010 als culinaire kracht bij Posthoorn*. Hij combineert klassieke gerechten met moderne en innovatieve ingrediënten uit de wereldkeuken om zo de meest verfijnde smaken te creëren. Hij aarzelt niet om zoet, zout en zuur te verbinden.
Marc Boeljon, Patron Sommelier, is van jongs af aan opgegroeid in Monnickendam en onderaan de ladder begonnen met zijn carrière in de horeca en onder zijn leiding werd de Posthoorn* in 2008 bekroond met een Michelinster. Marc zijn werkwijze is vaktechnisch tot in de perfectie, maar vooral met een eigenwijze en informele signatuur.